Steen Vraasø og Helle Rask Crawford

Lørdag den 14. november til søndag den 29. november 2020 på Kirkehavegaard

Fernisering: Afholdes ikke
Åbningstider: Torsdag og fredage 15 – 17, lørdage og søndage: kl. 14 – 17
Entre: Gratis

 

Steen Vråsø er akvarelmaler og udstiller meget farverige værker fra forskellige himmelstrøg – inspiration fra rejser.

Uddannet reklametegner og Folkeskolelærer med liniefag i billedkunst. Har undervist i akvarelmaling i AOF og Gladsaxe Oplysningsforbund samt afholdt kurser i foreningen Danmarks Billedkunstlærere plus i diverse kunstforeninger og kommuner. Udstiller i virksomheder og kunstforeninger og afholder kurser i ny og næ.

At sidde under Sydens sol (i skyggen!) med udsigt til bjerge, pinjer, cypresser, oliventræer, Sydens karakteristiske huse i de gyldne farver eller med udsigt til det lille torvs fontæne og folkelivet der udspiller sig omkring, at forsøge at indfange en sansemættet stemning med vægt på lys og skyggevirkninger, det er STJERNESTUNDER for mig, og her henter jeg primært mine motiver. Men også fra mere hjemlige himmelstrøg i Nordens klare lys finder jeg inspiration til mine akvareller.

 

 

 

 

 

Kunstnerens hjemmeside

 

Helle Rask Crawford er billedhugger og udstiller bronzeskulpturer, som refererer til klassiske myter. Hendes

skulpturer er ekspressive, dynamiske, sensuelle og humoristiske.

Selvom Helle Crawford i sine skulpturer ofte refererer til klassiske myter, vil det være forkert at kalde hende for en klassisk billedhugger. I hvert fald, hvis vi med ordet klassisk forbinder en nyklassicistisk kunstner som Bertel Thorvaldsen.

Man kunne med større ret kalde Helle Crawford for en anti-klassisk kunstner. Hendes skulpturer er ekspressive, dynamiske, sensuelle og humoristiske. De er fulde af fart, fantasi og fabulerende fortællinger….

Tonen kan være alvorlig og eksistentiel som i ”Den låste dør” fra 2014. Situationen er konkret. En lille pige er sunket sammen i fortvivlelse over, at hun ikke kan komme ud gennem døren. …. se situationen som et udtryk for en generel afmagt. For et barns møde med en uforståelig og fjendtlig omverden. Her kan stemningen minde om den, man finder hos de ekspressive og symbolsk arbejdende billedhuggere i tiårene omkring 1900. Kunstnere som Stephan Sinding, Rudolf Tegner

Kunstnerens hjemmeside