Udstilling med Birthe Damgaard og Marianne Schepelern

Fra fredag den 22. marts til søndag den 7. april 2019 på Kirkehavegaard

Fernisering: Fredag den 22. marts 2019 kl. 19 – 20:30
Åbningstider: Torsdage og fredage kl. 15 – 17 samt lørdage og søndage kl. 14 – 17
Entre: Gratis

Birthe Damgaard siger om sin kunst:
Jeg laver mine billeder af tekstiler, som jeg klipper eller river i stykker. Stofstykkerne arrangerer jeg og lægger i lag, næsten som i en collage. Efterhånden dukker motivet, stemningen eller handlingen op. På et tidspunkt, når jeg er tilfreds med resultatet, syr jeg det hele sammen med lange kastesting. Stofferne, jeg bruger, er farvede og mønstrede gardin- og silkestoffer og især tyl, som jeg bruger til at skabe nuancer, dybde og perspektiv i billederne.
Mine stofbilleder er inspireret af naturen og landskaber, både i Danmark og i de lande, hvor jeg har været på ferie. Jeg holder meget af at vandre ude, og jeg bliver mere og mere opmærksom på lyset og de farver og konturer, der er i naturen, og på hvordan det skifter med døgnet og årstiderne. Når jeg kommer hjem, prøver jeg at genskabe mine indtryk med stofstykker og tyl. Jeg arbejder ikke efter at efterligne motivet nøjagtigt, men snarere med at antyde stemningen og indtrykket fra stedet. Mine billeder er stilfærdige, men hvis man lytter til dem, kan man måske høre en puslen i skyggerne eller en hvisken i de lange siv ved mosen.
Jeg har arbejdet med stofbilleder i mange år, og jeg har udstillet billederne både i lokale kunstforeninger og i firmaer. Desuden har jeg fået billeder antaget på censurerede udstillinger, Roskilde Åben 2014 og 2015 og triennalen miniTEX 2014 og 2017.
SE MERE PÅ BIRTHE DAMGAARDS HJEMMESIDE

Marianne Schepelern
er billedhugger og arbejder i keramik og bronze. Skulpturerne afspejler hendes fascination af mennesker i aktion. “Mest af alt betages jeg af det selvforglemmende menneske. – Musikeren, der giver sig hen i fortolkning af et værk. Barnet, som er fordybet i leg eller tanker. Jeg røres og inspireres af den åndfuldhed de begge udstråler.”
SE MERE PÅ MARIANNE SCHPELERNS HJEMMESIDE