Efterårsudstilling 45 års jubilæum

Censureret udstilling i anledning af vores 45 års jubilæum

Fra lørdag den 3. oktober til søndag den 18. oktober 2015 på Kirkehavegaard, Kirkehaven 16-18, 3450 Allerød

Åbningstider: Alle dage 13-17 mandag lukket, lørdage og søndage: kl. 11– 17.
Entre: 20 kr medlemmer af Allerød Kunstforening og børn gratis adgang.

De udstillende kunstnere

Birgitte Sort
Louise Thygesen
Palle Smith-Petersen
Bjarne Leth Nielsen
Ole Madsen
Kirsten Hagelskær
Charlotte Binau
Kamma Kaae
Gerd Jessen
Kim Christiansen
Marianne Thygesen-Sort
Claus Spanner Elmholt
Karl Ravn
Erik Nørgaard Gravesen
Søren Berthelsen
Annette Wolfsberg
Tina Kallehave
Brigitte Scherling
Kim Kartholm
Cecilia Klose
Annie Bremmelgaard
Margrethe Kongsbak
Luna Panduro
Ole Hauerbach
Marianne Larsen

Se de tre prisvindere

Tredjeprisen går til Marianne Thygesen-Sort for hendes tre malerier med den fælles titel, ”Studier fra en byggeplads”.
De tre dommere faldt straks for den tørre tilgang i de kridtede malerier, der leder tankerne hen på gouacheteknikken. I stramme, gennemarbejdede felter beskrives figurer, der ligger på grænsen mellem genkendelige objekter og abstrakte flader, der dermed får deres eget liv på maleriets præmisser – med åbenhed for fortolkning. De er fyldt til bristepunktet med subtil humor, frække farvevalg, og konsekvens i deres dristige beskæringer.

Andenprisen går til Tina Kallehave for hendes to skulpturelle værker med titlerne, ”Tvivlsomme Erobringer I og II”.
Her var dommerne mere uenige, og det er værkernes styrke. Det er værker, der deler vandene. De vil noget. De tør noget. De er konceptuelle. Og dog følsomme. De lægger sig et spændende sted mellem skulptur, billede, relief, installation, readymade og endog digt. Med noget på hjerte. Dette ”noget” tager tid at gå på opdagelse i. Der er en narration om det sanselige, det følsomme, det pinlige, det seksuelle, det sensuelle. Følelser, der oftest blufærdigt bliver gemt væk bag de skjold af pli, vi har imellem hinanden. Her er det skrevet udenpå skjoldene. Med gevirerne afvæbnende pillet af og placeret som bøjende rygsøjle. At blotte det tvivlsomme er ikke en svaghed – men en styrke.

Førsteprisen går til Erik Nørgaard Gravesens serie af fotos med titlerne, ”New Nature Views I – III” og, ”Battle For Beauty I og II”.
Hele serien på fem værker kom med på udstillingen. De udstråler en super sikker konsekvens, og de valg, som kunstneren har taget, sidder lige i øjet.
Valg og bearbejdelse af farver, komposition, beskæring og indhold går op i en højere enhed. Og fravalget af rammer får værkerne til at fremstå som rå kunstneriske statements med fokus på trykkenes sarthed i de fine, mættede, matsorte baggrunde. Spændingsfeltet mellem det rå og det sarte fremstår ligeledes fint i figurerne, der også ligger et spændende sted mellem den genkendelige form og den abstrakte, billedmæssige undersøgelse. På både klassisk og fremadrettet vis træder figurerne frem af mørket i traditionen fra claire obscure, og de fremstår dermed som mystiske, lysende og udfoldende fremtidsvæsner med åbenhed for fortolkning – eller blot æstetisk skøn oplevelse – af beskueren.
Erik Nørgaard Gravesens værker transcenderer naturbeskrivelsen og giver aktualitet og kant til kunstens kamp for skønhed.