Udstilling med billedkunstneren Finn Ulf Grabowski

Udstiller sammen med Niels Ejnar Pedersen

Fra fredag den 14. til søndag den 30. november 2014 på Kirkehavegaard, Kirkehaven 16-18, 3450 Allerød

Bemærk! Tidspunktet for ferniseringen er ændret til 18-20

Åbningstider: Torsdage og fredage: kl. 15 – 17, lørdage og søndage: kl. 14 – 17.
Fernisering: Fredag den 14. november kl. 18-20.
Entre: Gratis

Fhv. udenrigsminister Per Stig Møller åbner udstillingen


You are not alone

Billed-Kunstneren Finn Ulf Grabowski, er uddannet arkitekt, og i 1970 tog han afgang fra Kunstakademitet. i alle årene ernærede han sig som arkitekt, men i 2004 udskiftede han tegnetrekant og lineal med pensler og staffeli, for at kunne hellige sig malerkunsten.

Grabowski har ikke kun udstillet i Danmark, men også i Australien, Norge, Sverige, Frankrig og Schweiz. Han har høstet megen anerkendelse, ikke mindst for sine portrætmalerier.

Og så har GRABOWSKI i flg. Allis Helleland opfundet to ISMER, nemlig de ARKITEKTONISKE ABSTRAKTIONER og den SUR-REALISTISKE REALISME.

Læs og se mere på: finngrabowski.dk

CV:

ONCE UPON A TIME. Ja sådan begynder alle eventyr. I teenage-årene var det frihåndstegning og akvarel-maling som jeg kastede mig over, og senere var det olie-maleriet, som min kærlighed faldt på. Efter at have fået en matematisk studentereksamen kom jeg heldigvis ind på Arkitektskolen. Efter bestået 1. del på Arkitektskolen i Århus, fortsatte jeg mine studier i Kbh. på Kunstakademiet på Charlottenborg og bestod min afgangseksamen i 1970. Her blev vi bl.a. undervist i farvelære, lyslære, perspektivtegning, croquis-tegning og akvarelmaling.
I 1983 udstillede jeg for første gang på et galleri i Canberra i Australien, mens jeg boede og arbejdede som arkitekt der. I 2003 besluttede jeg mig for at finde ud af om måske også andre end australierne kunne finde min kunst interessant. Fra 2004 har jeg udelukkende koncentreret mig om malerkunsten –og i 2005 udstillede jeg for første gang i Danmark – hvor jeg fandt ud af, at mine malerier åbenbart var så gode, at de blev solgt. Og siden har jeg malet og malet og malet.

De sidste fem år har jeg fået overdraget et pænt antal portræt-opgaver, og en del har udtrykt sig endda særdeles positivt om mine portræt-malerier dels for den måde jeg opbygger motiver på, og dels min tekniske formåen.

Ved siden af det at male og tegne, har jeg uddannet mig til arkitekt. I studietiden arbejdede jeg på Juul Møller og Erik Korshagens tegnestue, som var kendt for at have bygget nogle af Københavns arkitektonisk set fineste byggerier, som stormagasinet Illums hjørnebygning mod Strøget/købmagergade og Politikens Hus på Rådhuspladsen. Da jeg havde bestået min afgangseksamen på Det Kongelige Danske Kunstakademi arbejdede jeg i to år på Peter Gruts tegnestue, som havde specialiseret sig i hotelbyggerier i Spanien og i Marokko, inden jeg åbnede min egen tegnestue i Dronningmølle ved Hornbæk.

Som selvstændig arkitekt har jeg tegnet både lette kollektive boliger, mange eenfamiliehus, sommerhuse, fabriker, hoteller, butikker, banker, kontorhuse etc. – og har projekteret byggerier ikke kun i Danmark men også i Luxembourg, England, Tyskland, USA og Australien.

Af sportsgrene jeg har dyrket, nemlig tennis, skisport og vandski, men det var især vandskisporten som kom blev den alt dominerende sportsgren, og uden at overdrive – så hører jeg til en af de mest vindende inden for vandskisporten – både med DM´er og Skandinaviske mesterskaber og top-placeringer i de nordeuropæiske-, europæiske- og verdensmesterskaberne. Som et kuriosum kan jeg nævne at jeg har vundet de åbne irske og finske mesterskaber.

Finn Ulf Grabowski.