Udstilling med kunstneren Aka Høegh

Fra fredag den 15. november til søndag den 1. december 2013 på Kirkehavegaard, Kirkehaven 16-18, 3450 Allerød

Åbningstider: Torsdage og fredage: kl. 15 – 17, lørdage og søndage: kl. 14 – 17.
Fernisering: Fredag den 15. november kl. 19-21.
Entre: Gratis

Aka Høegh er født, og opvokset og bor i Grønland i Qaqortoq (Julianehåb). Hun er maler, grafiker og billedhugger.

Fra 1967 gik hun i perioder på Kunstakademiet i København og på Grafisk Værksted i Nuuk, men er ellers autodidakt. Hendes værker tager afsæt i fødelandet, og hun regnes for en af de betydeligste grønlandske kunstnere.

Motivisk ser vi både landskaber, ”vand”skaber og det der gemmer sig bag det hele. Aka Høegh skildrer Grønlands natur og mytologi, og man aner flere lag i værkerne, som både kan være akvarel, grafik, oliebilleder eller skulpturer og installationer, som er udført af naturmaterialer – f.eks. drivtømmer.

I Aka Høeghs værker ses også en kommentar til udviklingen i Grønland. I motiverne anes en formaning om at vise omhu i omgangen med den dyrebare natur.

Aka Høegh har udført illustrationer til bøger og frimærker og flere store udsmykningsopgaver i bl.a. kirker både i Grønland og Danmark, samt i Grønlands Kulturhus og Grønlands Naturinstitut i Nuuk. Hun var initiativtager til projektet Sten og Menneske, hvor nordiske kunstnere udhuggede billeder i klipper omkring byen Qaqortoq (Julianehåb)