Udstilling med Hanne Galschiøt

Fra fredag den 15. til søndag den 3. marts 2013 på Kirkehavegaard

Åbningstider: Torsdage og Fredage kl. 15 – 17 samt lørdage og søndage kl. 14 – 17
Fernisering: Fredag den 15. februar 2012 kl. 19 – 21.
Entre: Gratis

Udstillingen åbnes af viceborgmester John Køhler.

Mennesker i bevægelse – dyr og fugle. Spor i sand, vand og landskab, skrift og ornamenter i smukke, koloristiske farver. Billedkunstneren Hanne Galschiøt spænder vidt i sine motiver. Snart er vi i Cuba eller Paris, så blandt zebraerne på den afrikanske savanne, og siden blandt beboerne på vor hjemlige Christiansø.

Hanne Galschiøt står for en virkelighedsnær, naturalistisk kunst. Før man udnævner hende til en dokumentarisk virkelighedsskildrer, er det imidlertid på sin plads at nævne, at hendes billeder, udover traditionelle akrylmalerier, ofte består af syede gouacher. I disse billeder, der afslører Hanne Galschiøts fortid som tekstilkunstner, opnås bogstaveligt talt en reliefagtig virkning, som giver dem en både stoflig og objektagtig dimension.

De mange lag i disse billeder har i hvert fald noget næsten fysisk over sig, der ikke kun virker på synssansen, men også giver så store taktile fornemmelser, at man får lyst til at røre ved dem. I billederne med motiver fra Afrika medfører denne stoflighed, at de naturalistiske studier af savannens dyr får noget magisk over sig. Billederne så at sige vibrerer i farvetoner, der spænder frasavannens gulbrune og okkerrøde nuancer til de dansendes masaiers farvestrålende klædninger.

Hanne Galschiøt har afgang fra Danmarks Designskole og har arbejdet som textildesigner, men i de senere år har hun dog mere og mere forvandlet sig fra designer/kunsthåndværker til billedkunstner.

Inspirationen og motiverne hentes fra den virkelige verden, hvorfra Hanne Galschiøt fastholder detaljer via skitser og fotografier, som danner grundlag for billedkompositionernes nærmere fordybelse på atelieret.