Udstilling med Merete Hansen

Fra 10. til 26. februar 2012 på Kirkehavegaard

Udstillingen åbnes af billedkunstner Lars Ravn

Åbningstider: Fredage kl. 15 – 17 samt lørdage og søndage kl. 14 – 17
Fernisering: Fredag den 10. februar 2012 kl. 19 – 21.
Entre: Gratis


Om kunsten

Helt siden begyndelsen af Merete Hansens kunstneriske virke har portrættet, modelstudiet og opstillingen været de centrale omdrejningspunkter og er med tiden blevet suppleret med ko-kranie samt skibs- og havnemotiver. Inspireret af kubismens idéer om billedopbygning anvender hun de genkendelige motiver som byggesten, der med fri hånd skilles ad, brydes ned og bygges op igen i gennemarbejdede farveplaner og former.
Det er især farveoplevelsen, som er billedets egentlige indhold. Ud af gråtoner og regnbueskalaens farver skaber Merete Hansen både rum og klang, og trods en forkærlighed for palettens mørkere nuancer er billederne langt fra dystre. De befinder sig snarere i skumringstimens halvlys, hvor farvernes fylde og glød bliver mere intense. Så mens motiverne i sig selv oftest er ganske udramatiske, åbenbarer de koloristiske og formmæssige forenklinger det fængslende i selv de mest dagligdags former.

Om kunstneren

Merete Hansen har modtaget Georg Jensens Sølvsmedies Kunstnerpris (1959), Carlsons Pris (1962, 1966), Henry Heerups legat (1994) og Anne Marie Telmanyis Legat (2003). Hun er repræsenteret på Skive Kunstmuseum og Kunstmuseet Brundlund Slot, og hun har solgt værker til blandt andet Københavns Kunstforening, Århus Seminarium, Kunstakademiet, Den Kgl. Porcelænsfabrik, Københavns Kommunes Kulturfond og De Danske Spritfabrikker. Desuden har hun udført udsmykningsopgaver for Stevns Rådhus, Stevns Ungdomsskole og Nestlé i Danmark samt udsmykket Mælkegavlen i Nordre Frihavnsgade. Hun er medlem af Billedkunstnernes Forbund, Kunstnersamfundet og Corner (1993).
Debut 1958 på KE. KE 1958-60.
Charlottenborgs Forårsudstilling 1960-71.
Merete Hansen har været gæst på Grønningen.
Hun har udstillet på Ung Dansk Kunst.
Kunstforeningen Gl. Strand.
Charlottenborgs Efterårsudstilling.
Udført mælkegavl i København.
Separatudstilling i Kunsthallen i Købmagergade i 1991 og på Kastrupgård, Skive Kunstmuseum og Kunstmuseet Brundlund Slot i Aabenraa i 2004-05.
Bogudgivelse med indlæg af kunstkritikeren Bent Irve og digteren Søren Ulrik Thomsen.
Repræsenteret på Skive Kunstmuseum og Kunstmuseet Brundlund Slot.
Merete Hansen har modtaget Georg Jensens Sølvsmedies kunstnerpris, Henry Heerups legat.
Anne Marie Telmanyi, født Carl Nielsens Fond.
Medlem af Kunstnersamfundet, KKS, BKF og kunstersammenslutningen Corner.