STJERNESKIBET og HIMMELHAVET

Udstilling med Inge Lise Westman og Jane Balsgaard

12. til 28. november 2010 på Kirkehavegaard, Kirkehaven 16-18, 3450 Allerød

Åbningstider: Fredage: kl. 15 – 17, lørdag/søndag: kl. 14 – 17.
Fernisering: Fredag den 12. november kl. 19-21.
Entre: Gratis

I forbindelse med vores 40 års jubilæum er det igen lykkedes Allerød Kunstforening at få to af landets fremtrædende kunstnere til at komme til Kirkehavegaard og vise deres imponerende værker.


“Hav” – Maleri af Inge Lise Westman

Kunstnerne Jane Balsgaard og Inge Lise Westman supplerer hinanden på forunderlig vis, og samles omkring et fælles udgangspunkt i form af fascination af himlen, havet, stjernerne og den smukke skibsform man kan finde helt tilbage til helleristningerne.

Inge Lise Westman er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi i København og gik både på malerskolen og den grafiske skole. Hun bor på Bornholm og har udstillet i Danmark og har også haft mange udstillinger i udlandet. Hendes værker er udstillet på mange museer.

Inge Lise Westman udtrykker sig på meget store lærreder, der kan opfattes som et vindue ind i naturen, og trods afgrænsningen fornemmer man samtidig det store rum, der er udenfor motivet, og det er lige før man også hører lydene, og mærker bevægelserne, der er i den gengivne natur. Vi oplever både det stille glitrende hav og de frådende bølger.


Papirskulptur af Jane Balsgaard

Jane Balsgaard er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi i København og gik både på malerskolen og billedhuggerskolen. Hun er kendt både i Danmark og i udlandet for sine flotte skulpturer. Hendes udstillings- og udsmykningslister er meget lange og hun er repræsenteret på mange museer rundt om i verden.

Jane Balsgaard laver skulpturelle installationer ofte i form af skibe, der svævende sejler gennem luften. Materialerne er håndlavet papir, der nænsomt er spændt ud over et skelet af bambus eller pil. Disse smukke sejlende værker passer ind i Inge Lise Westmans verden, og tilsammen giver de tilskueren en flot naturoplevelse.

Begge kunstnere vil være tilstede på ferniseringsaftenen og vil gerne fortælle om deres værker.