Lars Ravn – “En sanselig oplevelse”

21. januar til 6. februar 2011 på Kirkehavegaard, Kirkehaven 16, 3450 Allerød

Åbningstider: Fredage kl. 15 – 17 samt lørdage og søndage kl. 14 – 17
Fernisering: Fredag den 21. januar kl. 19 – 21.

Den første af Allerød Kunstforenings tre udstillinger i 2011 bliver med billedkunstneren Lars Ravn født i 1959 og medlem af kunstnersammenslutningen Corner.


“Dansende Kaniner” af Lars Ravn

Siden sin debut i 1982 har Lars Ravn sat sit særpræg på den danske kunstscene med sin fandenivoldske og legesyge tilgang til livet, kunsten og kunsthistorien. I de farverige og labyrintiske universer udforsker han hverdagens dramaer, drifter og menneskelige relationer, og uden hensyntagen til ”den gode smag” blandes klassiske billedcitater med Ravns eget karakteristiske alfabet af motiver, symboler og skrifttegn i et univers, hvor humor og alvor går hånd i hånd.

Som kunstner har Lars Ravn rødder tilbage i ”de unge vilde”, der i begyndelsen af 1980’erne protesterede mod minimalismen og konceptkunstens abstrakte og intellektuelle tilgang til kunsten ved at sætte maleriet på dagsordenen igen, i et stærkt fabulerende og figurativt formsprog.


Billede af Lars Ravn

Det Ravnske univers tager ofte udgangspunkt i kunstnerens egne livserfaringer og undren. Med stort socialt engagement, og et skarpt syn for det almene i den private oplevelse af kærlighed, familie, seksualitet, frihedslængsel, tvivl og håb kommunikerer Lars Ravn direkte til mennesker. Det er i mødet med banaliteterne og måden at håndterer dem på, at vi bliver til som mennesker siger han selv., Det er der vores evne som mennesker bliver formet og dannet.

Det er ikke kun i maleriet Lars Ravn udfolder sig frit, også med tegning, grafik og keramik har han en stor produktion bag sig. I større udsmykningsopgaver har han vist at både glas og keramik kan spilde sammen i ligefremme ideer.

Hvor mange kunstnere taler til vores forstand, taler Lars Ravn først og fremmest til vores sanser. Den ukuelige glæde ved livet og dets utallige sanseindtryk, bliver med farverne, motivernes mangfoldighed og det upolerede formsprogs heftighed og vitalitet omsat til en nærmest fysisk oplevelse, der fremkalder og blander sig med betragterens egne erindringer om en berøring, smagen af en mund, eller duften af en rose.
Man bliver med Lars Ravns billeder mindet om, at kroppen med hele dets sanseapparat stadig er et undværligt redskab til at udforske og forstå, det der sker i, omkring og mellem os.

Som medlem af Corner, var han sidste år med sammenslutningen i Kina. Og senere kunne vi på Corners udstilling på Sofienholm, fryde os over et kæmpemaleri Lars Ravn havde frembragt sammen med danske og kinesiske kunstnere. Nu kan vi så glæde os til at se hvad han vil komme med til Kirkehavegård.

Læs mere om Lars Ravn HER