Jens Kantsø – “skønhed og stilhed”

1. til 17. april 2011 på Kirkehavegaard, Kirkehaven 14-16, 3450 Allerød

Åbningstider: Fredage kl. 15 – 17 samt lørdage og søndage kl. 14 – 17
Fernisering: Fredag den 1. april kl. 19 – 21.
Entre: Gratis

Allerød Kunstforenings sidste udstilling i 40-års jubilæumssæsonen bliver med den abstrakte billedkunstner Jens Kantsø.


Maleri af Jens Kantsø

Jens Kantsø er født i 1935 og debuterede på KE på Den Frie i 1961.

Hans værker lever med sine sarte farver i øjeblikket, og i tusinde øjeblikke. De er til stede som en sansning, en følelse, en tanke. De er som et liv der fortæller en historie, selv om der her er tale om abstrakte malerier, her klassisk udført som olie på lærred.

Det er vigtigt for Jens Kantsø at bruge farverne efter deres natur. Enhver farve får sin egen særlige karakter og kræver sin egen stoflighed og form.

Jens Kantsø’s billeder er i sjælden grad både harmoniske og forfinede, og denne kræsen om de præcise nuancer og deres særlige sammensætning får virkelig sat fantasien på prøve på en spændende måde.

”Kantsø’s hemmelighed ligger i at han gennem årene har akkumuleret en kærlig forståelse for farven, til han er nået til at have det samme forhold til den, som tidligere tiders japanske og kinesiske mestre havde til linjen.”

Jens Kantsø har gennem årene udstillet mange steder, både herhjemme, og ikke mindst i en del år i udlandet. Hans værker er udover i Danmark bl.a. repræsenteret i kunstsamlinger i Norge, Sverige, Tyskland, USA, Schweiz, Australien, Grækenland og Japan.

Det er derfor med stor glæde, at Allerød Kunstforening byder velkommen til KANTSØ-UDSTILLINGEN.

Læs mere om Jens Kantsø HER