Hanne Warming – “poesi, varme og nærvær”

Fra 4. til 20. marts 2010 på Kirkehavegaard

Åbningstider: Fredage kl. 15 – 17 samt lørdage og søndage kl. 14 – 17
Fernisering: Fredag den 4. marts kl. 19 – 21.
Entre: Gratis

Allerød Kunstforenings forårsudstilling i 2011 bliver med billedhuggeren Hanne Warming født 1939, der er elsket og kendt overalt i landet – også i vores by.

På M.D.Madsensvej, for enden af alle butikkerne, sidder der en lille pige der hedder Emma. Det er billedhuggeren Hanne Varming der har lavet den. Over det ganske land står der skulpturer som Hanne har lavet, og alle der omgås dem, kan ikke undgå at få et forhold til dem.

På Kultorvet i København sidder to gamle mennesker på en bænk. ”Hyldemor” har Hanne kaldt dem, stille sidder de sammen på bænken, man fornemmer både ømhed og alvor mellem dem, og den tomme plads ved tiden af manden, fortæller den, om fraværet af børnene som de to har bragt i verden og som nu er fløjet fra reden ? Den tomme plads kunne også have en anden funktion, at invitere den forbipaserene til at sidde ned, men uanset om man faktisk sætter sig eller ej, åbner den tomme plads op for en slags dialog mellem skulpturen og beskueren. Man drages ind i dens rum, måske ligefrem ind i den samtale der føres mellem det gamle par.

Hanne Varming fortæller et sted : ” oplevelserne, det er dem, jeg modellerer. Når jeg ser på mennesker, tænker jeg: ”Det må jeg fortælle om.” Mest for min egen skyld, men også for at fortælle andre, hvordan jeg oplevede det. Om det var smukt eller rørende eller groft. En glæde ved livet og menneskene, som jeg vil fortælle videre. Glæden ved at se og undre sig. Man kan kalde det en slags forelskelse i livet og mennesket.

Overalt i Danmark står hendes figurer, ”kone på kasse” ved Bispebjerg hospital. ”konen med æggene” ved Sophienholm og i Kongensgade i Odense. Se hendes dejlige familiebænk ved museet i Hjørring og hendes ”Vikingeætlinge” der står og spejler sig i vand i Nørresundby. Det er her Hanne Varming er en folkelig kunstner.

Og nu er så Emmas ”mor” kommet til Allerød for at udstille på Kirkehavegård.