Mikala Valeur – Fabulerende kunst på Kirkehavegaard

5. til 21. februar 2010 på Kirkehavegaard, Kirkehaven 16, 3450 Allerød

Åbningstider: Fredage kl. 15 – 17 samt lørdage og søndage kl. 14 – 17
Fernisering: Fredag den 6. februar kl. 19 – 21.


Billede af Mikala Valeur

Den første af Allerød Kunstforenings tre udstillinger i foråret 2010 bliver med billedkunstneren Mikala Valeur, der er født i 1972 og uddannet på Danmarks Designskole fra 1993 til 1998, med afgang i skulpturelle møbler på Tekstillinien.

Som kunstner betegner Mikala Valeur sig autodidakt. Det er fabulerende kunst med et glimt i øjet – komisk og tvetydigt. Titlen og teksten på billederne kan være forklaringer eller kommentarer til livets forunderlige øjeblikke. Det er situationskunst, hvor alvor bliver til humor – et frisk pust. ” Som kunstner er jeg overbevist om grinets alvorlige betydning” siger Mikala Valeur. Hun arbejder både med ord og billeder – er motiverne kommentarer til ordene – eller omvendt! I en række digte fra 1996 er tegningerne illustrationer til ordene. I senere værker er titlerne og kommentarerne en integreret del af billederne.

Mikala Valeur har siden 2006 haft en del udstillinger – både solo og gruppeudstillinger. Hendes meget omfattende værkproduktion består af malerier på lærred og drivtømmer samt skulpturer. Hun arbejder i figurer med stærke farver, som er trukket op med tusch eller kuglepen.

Udstillingen åbnes af formand for Kultur og Idræt, Flemming Villadsen. Mikala Valeur vil være til stede og er parat til at besvare spørgsmål fra den interesserede beskuer.

Under ferniseringen underholder 3 AVANTIS med Christian Kyhl, sax, Peter Friis Nielsen, elbas og Claus Bøje, trommer. Trioen spiller fri improvisationsmusik, hvor det gælder om at reagere hurtigt på, hvad de andre musikere finder på.

Kom og oplev denne anderledes og spændende fernisering og deltag i lodtrækningen om et par flasker kunstnervin.

Allerød Kunstforening håber, at rigtig mange vil lægge vejen forbi Kirkehavegaard og opleve en af vore unge kunstneres værker, der appellerer til både store og små.

Læs mere på www.100percentvaleur.dk