Efterårsudstilling – Wegner og PP Møbler i Allerød

2. til 18. oktober 2009 på Kirkehavegaard

Åbningstider: Alle hverdage: kl. 13 – 18, lørdag/søndag: kl. 11 – 17.
Fernisering: Fredag den 2. oktober kl. 19-21. Udstillingen åbnes af borgmester Erik Lund
Entre: Voksne 30 kroner. Pensionister og medlemmer af Allerød Kunstforening 20 kroner. Børn gratis.
Publikation: 40 kroner. Rabat på 10 kroner ved køb sammen med entrebillet.
Rundvisning hos PP Møbler: Torsdag den 8. oktober kl. 16 – 18 og lørdag den 17. oktober kl. 11 – 15. Tilmelding på udstillingen.


“The Chair” Foto fra PP Møbler hjemmeside

Allerød Kunstforenings efterårsudstilling er en usædvanlig udstilling, idet temaet er det unikke samarbejde, som igennem mange år fandt sted mellem en kunstner på sit felt – møbelarkitekten Hans J. Wegner – og møbelværkstedet PP Møbler kendt for sit fine håndværk.

PP Møblers og Wegners høje kvalitetskrav fandt hinanden i et frugtbart samarbejde igennem mange år. Også andre har brugt PP til udførelse af modeller med specielt krævende håndværk, bl.a. Nanna og Jørgen Ditzel, Gunnar Aagaard Andersen, den franske billedhugger André Bloc, Finn Juhl, Wilhelm Wohlert, Poul Kjærholm og Søren Ulrik Petersen har leveret store og spændende udfordringer til snedkerne i det lille værksted.

Først og fremmest har Hans J. Wegner brugt PP til udførelse af modeller med specielt krævende håndværk, og efter at PP Møbler i en årrække havde været underleverandør til producenter af Wegners møbler, tegnede Hans J. Wegner fra 1969 stolemodeller specielt til PP Møbler. Disse modeller er indbegrebet af ”Dansk Design”, – unikt design, fint håndværk og høj kvalitet, som har gjort Danmark verdensberømt. Udstillingen vil bl.a. vise ikonerne ”The Chair”, Kinastolen og ”Jakkens Hvile”.

PP Møbler, som blev grundlagt i Lillerød i 1953, har en stærk tradition for at skabe designmøbler af høj kvalitet. Motivationen er en fælles kærlighed til træ og en stædig tro på, at teknik, opfindsomhed og håndværk kan forenes i en stræben efter kvalitet.

Kvaliteten i møbelhåndværket samt PP Møblers vedvarende stræben efter at mindske miljøbelastningen ved at reducere udledningen af CO2 mest muligt, har resulteret i, at PP Møbler er blevet godkendt som hovedsponsor af møbler til Klimakonferencen COP 15 i Bella Center i december måned.

I forbindelse med udstillingen udgiver Allerød Kunstforening en publikation om Wegner og PP Møbler. Allerød Kommune, Nordea Fonden samt Hillerød og Omegns Snedkerlaug har givet støtte til publikationen.

Endvidere vil der i forbindelse med udstillingen blive arrangeret rundvisning hos PP Møbler. Under rundvisningen arbejder værkstedet med maskiner, hvorfor der kun er adgang for voksne. Tilmelding på udstillingen.

Udstillingen åbnes af Allerøds borgmester Erik Lund, og blandt ferniseringsgæsterne trækkes der lod om to indrammede Wegner plakater.

Læs mere på www.pp.dk