Ole Søndergaard – Med skitseblokken i rygsækken

13. til 29. marts 2009 på Kirkehavegaard

Åbningstider: Fredage kl. 15 – 17 samt lørdage og søndage kl. 14 – 17
Fernisering: Fredag den 13. marts kl. 19 – 21.
Udstillingen åbnes af næstformand i Kulturudvalget, Lea Herdal.

Ole Søndergaard vil være til stede under ferniseringen.

Ole Søndergaard er til daglig grafisk designer, men den kunstneriske side af hans mangeartede talent som billedkunstner har de senere år fået lov til at udfolde sige mere og mere, og det er den side af hans liv, Allerød Kunstforening viser på Kirkehavegaard i marts måned.

Akvarellen har gennem tiden været Ole Søndergaards foretrukne medie, men også fotografiet og skulpturen vinder større indpas i hans udtryksformer og er i dag integrerede elementer på de mange udstillinger, Ole Søndergaard deltager i.

Ole Søndergaard har rejst meget – og overalt på kloden har skitseblokken, penslerne og bøtten med vand været en del af rygsækkens bagage. Naturen fascinerer og er den vigtigste inspirationskilde til maleriernes motiv. Med sikre penselstrøg indfanger Ole Søndergaard i lige grad naturens storhed som enkelhedens skønhed, og man lades ikke i tvivl om Ole Søndergaards iagttagelsesevner.

Akvarellerne spænder fra stringent naturalisme til fabulerende abstraktioner. Lyset, farverne og de eksotiske naturscenerier drager og har blandt andet ført Ole Søndergaard til isbjergskælvinger på Grønland, over Namibias sandede ørken, til dybdedyk på Filippinerne, på vandringer langt inde i den burmesiske jungle samt på langrend over is og sneklædte tinder i Norge.

Hvert billede rummer på samme tid detalje og univers, enkelhed og dybde, renhed og mystik. Med afsæt i det konkrete slippes man løs i billederne og kan kun glædes over det eventyr, vores natur byder os.

Ole Søndergaard har alle dage arbejdet i træ. Først var det træskibslegetøj til børnene, senere flyvere til børnebørnene. Den første lille flyver blev til flere, og efterhånden blev efterspørgslen på flyverne så stor; at nogle af modellerne i dag produceres af Normann Copenhagen.

Inspireret af træets levende strukturer, er Ole Søndergaard begyndt at kombinere sine udstillinger med udtryksformer såvel i akvarel som i træskulpturer udført i hånden. Nogle skulpturer optræder som supplement til billederne – for eksempel flyverne, andre skulpturer udtrykker helt deres eget billedsprog, hvor inspirationen er hentet fra naturens organiske former og andre igen inspireret af noget så nærliggende som alfabetet.

Læs mere om Ole Søndergaard HER