Ud i naturen med Denning og Møller

7. – 23- november 2008 på Kirkehavegaard

Åbningstider: Fredage kl. 17 – 19, Lørdage og Søndage kl. 14 – 17.
Fernisering: Fredag den 7. november kl. 19 – 21.
Udstillingen åbnes af borgmester Eva Nejstgaard.

Det er to meget anerkendte kunstnere, der besøger Kirkehavegaard, når Allerød Kunstforening åbner dørene for sin november-udstilling, nemlig maleren Ken Denning og keramikeren Dorthe Møller.

Ken Denning, født 1957, arbejder med tegning, grafik og maleri og har igennem hele sit virke som billedkunstner arbejdet med landskabet som inspirationskilde og ofte taget udgangspunkt i landskabet, hvor han bor og arbejder. En af de kunstnere, der har betydet meget for Ken Denning, er kunstmaleren Albert Gottschalk (1866-1906), hvis billeder af træer i en periode har været til stor inspiration for mange af Dennings billeder. Til andre tider har det været andre elementer i landskabet, der har præget hans billeder.

Ken Dennings billeder er ikke naturalistiske, men man mærker naturens stærke udstråling, når man ser dem. Selv siger Ken Denning: ”Lauritz Hartz’ spindelvævstynde malerier har vist mig mere landskab, end jeg selv kunne få øje på.”

Det er blevet til mange udstillinger i både Danmark, det øvrige Norden, Tyskland og Frankrig. Desuden står Ken Denning netop for at skulle udstille i Kina.

Ken Denning er repræsenteret på bl.a. Kobberstikssamlingen, Vejle Kunstmuseum og Kunstmuseet Trapholt, Kolding.

Keramikeren Dorthe Møller er uddannet på Kunsthåndværkerskolen i 1955 og har haft eget værksted siden 1964. Dorthe Møllers store inspirationskilde er fugle, og hun udtaler: ”Det daglige besøg af en råge gennem mange år samt David Attenboroughs videoer af fugle fra hele verden, optog mig i den grad, at jeg ønskede at transformere dem til mit materiale leret”.

Dorthe Møller besluttede, at fuglene skulle være skåle, drejet på skiven og gjort færdige med så få virkemidler som muligt; ikke portræt af en bestemt fugl, men essensen af fugl. Som brugskunstner var det væsentligt for hende, at det blev brugbare skåle.

Dorthe Møllers keramiske værker har været udstillet på bl.a. Charlottenborg, Kunstindustrimuseet, Den Frie samt i udlandet, og hun er repræsenteret på blandt andet Victoria & Albert Museum i London.

Udstillingen åbnes af borgmester Eva Nejstgaard, hvor keramiker Dorthe Møller samt Ingrid Nørby fra det tidligere Galleri Nørby også vil være til stede. Kom og nyd et glas vin, oplev to meget anerkendte kunstneres værker til Kirsten Rasteds dejlige klaverspil.