Leif Sylvester – den fabulerende kunstner

6. februar til 22. februar 2009 på Kirkehavegaard

Åbningstider: Fredage kl. 17 – 19 samt lørdage og søndage kl. 14 – 17
Fernisering: Fredag den 6. februar kl. 19 – 21.
Udstillingen åbnes af borgmester Erik Lund.

Allerød Kunstforenings første udstilling i 2009 bliver med Leif Sylvester – en mangefacetteret kunstner, som igennem årene har udviklet sig meget og i mange forskellige retninger, fordi han er en person, som hele tiden udfordrer sig selv, og som har meget på hjerte, der skal og må udtrykkes.

Vi kender Leif Sylvester som gøgler, skuespiller, komponist, sangskriver og sanger, men allerede som barn og senere – samtidig med et virke som tømrer – begyndte Leif Sylvester at tegne, male og lave collager. I selvbiografien ”Livet er dejlig besværligt” og i bogen om maleren Leif Sylvester ”Grove løjer”, læser man om et travlt og meget engageret menneske, som har ønsket at leve et meget frit liv på egne præmisser. I en lang periode var det arbejdet som gøgler i Clausen og Petersens Gadecirkus, der sammen med film- og musikarbejde optog al hans tid.

I midten af 80’erne – efter en lang pause i maleriet – begyndte trangen til at udtrykke sig i billedkunsten igen. Den første udstilling var i 1988. En ny udtryksform blev introduceret – de farvemættede, fabulerende malerier og litografier vi kender i dag. Billederne er, samtidig med at de fortæller en historie, også et udtryk for Leif Sylvesters holdninger. Leif Sylvester har i et radiointerview sagt, at han maler for at få os til at forstå hverdagen, for det er i hverdagen han finder lykken og realiserer sig selv, og arbejdsprocessen er at give sig selv problemer, som skal løses, og der skal males på et billede, indtil det ikke længere irriterer ham. Billederne er ikke ”pæne”, – de er insisterende og kigger én lige i øjnene – der er næsten altid øjne i figurerne – de er en dialog med tiden og har et budskab. Som beskuer af billedet opfatter man et modspil, som man skal indgå i, og som sætter spørgsmålstegn ved tidens tendenser.

Arbejdet med at skabe et billede sker i en hypersensitiv tilstand, hvor indtryk, oplevelser og iagttagelser i en proces danner et billede, hvis motiv aldrig er bestemt på forhånd, men opstår i skabelsesprocessen. Det er underbevidstheden, der styrer, og Leif Sylvester ønsker hele tiden at udfordre sig selv til at komme et nyt sted hen i sit arbejde.

I 1996 åbnede Leif Sylvester Galleri Python i Borgergade, hvor han også udstiller andres arbejder, og han er endvidere begyndt at udstille i udlandet. Til trods for, at han er en produktiv maler og nu også skulptør, kniber det med at klare efterspørgslen, men som Leif Sylvester siger: ”det er ikke det, der skal styre udviklingen – en succes skal ikke reproduceres”. Men han er rigtig glad for, at folk så godt kan lide hans billeder.

Udstillingen åbnes af borgmester Erik Lund. Kom og nyd et glas vin og oplev denne spændende farverige, fabulerende kunstners værker, hvor ”Gårdsangertrioen” fra Visens Venner i Allerød vil spille og synge nogle af Leif Sylvesters sange.

Læs mere om Leif Sylvester HER