Inge Reusch

17. april til 3. maj 2009 på Kirkehavegaard

Åbningstider: Fredage kl. 15 – 17 samt lørdage og søndage kl. 14 – 17
Fernisering: Fredag den 17. april kl. 19 – 21.

Udstillingen åbnes af chefkonsulent i Allerød Kommune Leif Frausing.
Inge Reusch vil være til stede under ferniseringen og fortælle om sin kunst.

Allerød Kunstforenings forårsudstilling på Kirkehavegaard bliver med litografier og oliemalerier af billedkunstneren Inge Reusch.

Inge Reusch har altid tegnet og malet, og det var derfor helt naturligt for hende at få en uddannelse på Kunstakademiet, hvorfra hun dimitterede i 1975. Lige siden har Inge Reusch udstillet talrige steder, bl.a. på de censurerede udstillinger på Charlottenborg og er i dag repræsenteret på flere danske kunstmuseer.

Inge Reusch fremstiller ofte sine værker i serier, hvor inspirationen kan være indtryk fra hendes talrige rejser, især i USA, og her er natur og planter ofte med, eller som i hendes senere billeder en kombination af rejseindtryk, hvor personer er indsat – senest hendes egen familie – der gengives i øjeblikssituationer, hvor personernes fysiske fremtoning fastholdes og giver betragteren indblik i deres stemning eller følelser.

Værkerne balancerer mellem abstraktion og naturalisme, hvor figurerne indgår i billederne på lige fod med farvefladerne. Billederne bygges op om figurerne, og det omgivende kommer så til efterhånden, indtil Inge Reusch opnår den ønskede stemning i billedet, uden at det bliver for illustrativt.

Inge Reusch anvender flere teknikker og materialer i sine værker, men oftest er det olie på lærred, og desuden laver hun også litografier.

Farverne er nok det specielle ved Inge Reusch’s billeder, de fremstår kraftige men samtidig virker de transparente, idet farverne lægges på i mange tynde lag. Der er ikke direkte perspektiv i hendes billeder, men dybden fremkommer i kraft af farvernes og genstandenes placering. Der er en særlig lethed i hendes billeder, der opstår ved, at dele af billederne er lyse flader afbrudt af farveområder gerne i gule, orange, brune og røde farver, der så igen brydes af kontrasterne sort og violet.

Læs mere om Inge Reusch HER