Efterårsudstilling med lokale kunstnere

16. til 26. oktober 2008 på Kirkehavegaard

Åbningstider:
Alle hverdage: kl. 13 – 18.
Lørdag/søndag: kl. 11 – 17.

Fernisering: Torsdag den 16. oktober kl. 17 – 20.
Udstillingen åbnes af formanden for Kulturudvalget, Frands Havaleschka.

Entre: Voksne 20 kroner. Pensionister, børn samt medlemmer af Allerød Kunstforening har gratis adgang.


Akrylmaleri af Winni Gredsted

Kunstforeningen har tradition for indimellem at vise, hvad der rører sig lokalt, og det viser sig at være ikke så lidt, idet ikke mindre end ca. 50 lokale kunstnere deltager i Allerød Kunstforenings første udstilling i denne sæson. Denne ucensurerede udstillingen er med til at skabe opmærksomhed om den kunstneriske kreativitet i lokalområdet og giver de lokale kunstnere mulighed for at udstille deres værker – måske for første gang.

Der udstilles i begge sale på Kirkehavegaard, og der vil være butik med salg fra de mange udstillere i forbindelse med udstillingen.

Kirkehavegaard bliver fyldt til bristepunktet med abstrakt og naturalistisk maleri i akryl, olie og akvarel, keramik i form af vaser, skåle, dyr og fabulerende alfeslotte, skulptur i granit og bronze – abstrakte og figurative, smykker i mange former og materialer, glasfigurer og ting til ophængning, fade og skåle – sandblæste og blanke, drejede træting, store og små dåser, skrin og kasser, tegninger fra rejser, dyretegninger og croquis.

Kunstnerne er en fin blanding af erfarne udi metier’en og andre med ikke så lang kunstnerisk løbebane. Men alle værker synes båret af en kærlighed til det at arbejde kunstnerisk, hvad enten der måske stiles mod en professionel karriere, eller det skal forblive en givende hobby.

På ferniseringsaftenen vil der blive lejlighed til at møde de fleste kunstnere og over et glas vin høre kunstnerne fortælle om deres værker – hvor de henter inspirationen fra, hvorfor de arbejder abstrakt eller figurativt, og hvad der driver dem til at udfolde sig kunstnerisk.

Se oversigt over udstillerne HER