Omvisning i Kunstforeningen GL STRAND i udstillingen: Zanele Muholi

Fredag d. 24. juni 2022 kl. 16 (mødetid 15.45 uden for Gammel Strand 48, 1202 Kbh. K.).
 

Kun for medlemmer af Allerød Kunstforening. Pris 55 kr. (ink. et glas vin). Begrænset deltagerantal.

Tilmelding kun via vores webshop: www.alleroedkunst.shop

GL STRAND præsenterer for første gang i Danmark en stor soloudstilling med den internationalt anerkendte sydafrikanske fotograf og visuelle aktivist Zanele Muholi.

Gennem mere end 100 værker, der skildrer LGBTQIA+-fællesskaber i Sydafrika, giver Muholi stemme til mennesker, der dagligt lever udsatte liv ved at udtrykke deres identitet. Herigennem sætter kunstneren fokus på køns- og seksualpolitik, tabuer, hadforbrydelser og vold, og også på stolthed, modstand, fællesskab og kærlighed.

I den seneste, igangværende serie (påbegyndt i 2012) vender Muholi blikket og kameraet mod dem selv i den meget roste serie af iscenesatte selvportrætter under fællestitlen Somnyama Ngonyama (‘Hil den mørke løvinde’ på dansk). Med referencer til den måde den sorte krop er blevet afbildet på gennem tiderne, forvandler Muholi hverdagsagtige materialer, lige fra skuresvampe til gummidæk til politisk ladede rekvisitter og kostumer. I billederne udforsker Muholi temaer omkring arbejde, racisme og seksualpolitik, og kommenterer ofte på begivenheder fra Sydafrikas historie samt på deres egne oplevelser som sydafrikansk sort queer-person.