Busturen søndag den 2. september 2018

Allerød Kunstforenings årlige bustur har altid været meget populær. Vi kører rundt og besøger forskellige kunstnere og ser kulturelle seværdigheder. Busturene giver en god kulturel indsprøjtning, som vi kan leve på hele vinteren.
Også i år har kunstforeningen et godt program, der skal give os en masse gode indtryk og inspiration. I år vil vi således bl.a. besøge to steder, som foreningens medlemmer tidligere har hørt om, men ikke haft lejlighed til at besøge: Hempels Glasmuseum på Anneberg og Soderup Kirke.

Tid: Søndag den 2. september 2018 kl. 08.30
Mødested: P-pladsen ved Centerhallen, Lilledal
Pris:   500 kr. som dækker bus, omvisninger, frokost med øl/vand, samt eftermiddagskaffe/-te med kage.
Tilmelding: Udfyld nedenstående tilmeldingsblanket senest den 10. august. Turen gennemføres ved mindst 50 deltagere. Max 58 deltagere.
Betalingsfrist: Ved tilmelding.
Betaling til: Nordea bank 2348 – 8476 990 204 eller via MobilePay 84467. Anfør ved indbetaling: BUS-efternavn-medlemsnummer. Tilmeldingen er først gyldig, når indbetalingen er registreret. Ved anden betaling, ring til Birgit Rasmussen på 3068 8323.
Ved eventuel aflysning tilbagebetales indbetalingen.

Vi mødes som sædvanlig på parkeringspladsen foran Centerhallen kl. 8.30., og første stop er Holbæk, hvor to guider vil vise os rundt i byens centrum for at se gavlmalerier. Holbæk er i de senere år blevet kendt for, at en række kendte og ukendte kunstnere har lavet gavlmalerier. Nogle meget store, nogle kun på en enkelt kvadratmeter. Ideen til gavlmalerierne blev skabt af Rotary Klub i 2012, der ville sætte Holbæk på verdenskortet. Og det er lykkedes. I begyndelsen af 2018 var der kommet en snes stykker rundt om i byen, og der kommer hele tiden nye til. Hvis man har vanskeligt ved at gå de ca. 2 km, som for en stor del foregår af brolagte gader/fortove, kan man ”stå af” under turen eller blive i bussen.

Så kører bussen os til Anneberg ved Nykøbing S, hvor der bliver lejlighed til at se og blive vist rundt i glasmuseet samt spise en god frokost.
Hempels Glasmuseum er grundlagt i 1964 af J. C. Hempel, der er mest kendt for at fremstille skibsmaling, men han har også hele sit liv samlet glaskunst. Samlingen omfatter glas helt fra antikken til meget nutidig glaskunst. Når vi besøger museet, er der en meget spændende udstilling af eksperimenterende glaskunst, som vi selv kan gå på opdagelse i før eller efter vi har fået en rundvisning i den faste samling.
Efter frokost kører vi til Tuse Næs Kunsthåndværk, hvor der venter en oplevelse af både design, kunst og natur. Her kan man gå på opdagelse i designertøj, tasker, smykker, interiør og kunsthåndværk. Her er der både kunsthåndværk til salg, udstilling af Øssur Mohrs malerier og Bent Madsens skulpturer. Man kan også bare gå en tur i den dejlige have.

Sidste stop på turen er Soderup Kirke. Da vi var på bustur i 2014, besøgte vi Christella Bamford og hendes mand Helge Nordstrøm i nærheden af Kirke Hvalsø. Christella fortalte her om sit arbejde med at stå for indretningen af middelalderkirken i Soderup efter en større renovering. Hun fortalte også om arbejdet, da hun og Helge holdt foredrag i forbindelse med deres udstilling på Kirkehavegård for et par år siden. Nu tager vi ned og ser Soderup Kirke, og Christella kommer og fortæller om de tanker, der ligger bag indretningen af kirken.
Bussen leverer os tilbage ved Centerhallen i Allerød ved 18.30-tiden.


TILMELDINGSBLANKET

Venligst udfyld alle felter og sæt flueben i feltet ”Jeg er ikke en robot”. Tryk derefter på SEND. Når skemaet er sendt, kan du scrolle ned for at se teksten “Tak for din tilmelding, som er gældende, når betaling er modtaget. Indbetalingen skal ske til bankkonto 2348 – 8476 990 204 eller MobilePay 84467
Der sendes kopi af tilmeldingen til den e-mail adresse, der indtastes.

    Jeg betaler således:*