Bustur den 2. september 2012 til Fyn

09.08.2012: DER ER IKKE FLERE PLADSER
– yderligere tilmeldinger vil blive opført på venteliste.

Årets bustur starter 08.30 fra parkeringspladsen ved Centerhallen, Lilledal. Vi forventer at være hjemme igen kl. 19.00

Vi vil efter et par timers kørsel nå Odense og besøge Galleri Galschiøt, som er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted på 2.500 m2. Her vil der blive serveret kaffe mv. og vi vil blive underholdt ca. 1 ½ time. Stedet bugner af aktiviteter. Der er foruden kunstnerens værksted også bronze-støberi, kunstskoler, pilefletværksted, tv-studier, butik, skulpturpark og et 400 m2 stort kunst-galleri. Jens Galschiøt er kendt for sine internationale kunsthappenings omkring humanismen, bl.a. opstillingen af 20 tonstunge Svinehunde overalt i Europa og den 8 meter høje Skamstøtte, der er op-stillet i Hongkong, Mexico og Brasilien. Galschiøt laver også mere æstetiske skulpturer, bl.a. har han samarbejdet med nu afdøde modedesigner Erik Mortensen fra Balmain i Paris – desuden laver han et væld af mindre skulpturer og smykker, der afspejler hans eminente teknik og håndværk..
Herfra går turen til hjertet af Odense, hvor frokosten indtages på Bryggeriet Flakhaven, som ligger i gavlen af rådhuset. Stedet blev åbnet i 2005, og arkitekt Søren Damgård har stået for layoutet af lokalerne. Et 1000 liters brygværk i kobber er det samlende midtpunkt i den 2 etagers restaurant. Der serveres en platte med et glas velskænket øl eller 1 vand. Man kan måske nå at besøge domkirken, som ligger nær.

Vi fortsætter til Nyborg, hvor Østfyns Kunstforening udstiller på An-ders Draghes Gård. Den 1. sept. åbner de netop en udstilling med Irene Rosenkrantz (smykker og skulpturer) og Iben Røll (malerier). Vor Frue Kirke ligger tæt ved og vi vil her kunne se Livstræets Kors udført af Maja Lisa Engelhardt og en lysholder udført af Flemming Knudsen, som også står for Rose i granit udenfor kirken. Dernæst besøger vi Galleri Ulriksholm, som netop har fernisering på en udstilling med Alice Reuter, billedkunst og keramik, Kurt Servé, billed-kunst, Tage Størup, keramik og Anne Marie Johansen, billedkunst.

Kavalerfløjens historie kan føres næsten 400 år tilbage i tiden. Stedet hed oprindelig Skinnerup, men i 1616 erhvervede Chr. IV stedet, og i årene 1636 til 1646 byggede han det nye kongelige storgods, og gav det til sin og Vibeke Kruses søn, Ulrik Christian Gyldenløve. Heraf fik det sit smukt klingende navn Ulriksholm. I hvælvingerne under det gamle slot er galleri, hvor der året igennem er skiftende udstillinger af malerkunst, skulpturer, keramik og glas. I de senere år er galleriet udvidet, så det også omfatter 1. sal. Galleriet har altid værker 30 professionelle kunstnere.

Vi fortsætter til Sorø, hvor vi på ”Tre Konger” får kaffe og kage og sam-tidig kan nyde lidt kultur, da indretningen er præget af antikviteter. Stedet har tidligere været biograf og har taget navn efter de tre konger, der er begravet i Sorø Kloster.

Herefter vender vi næsen hjemad og ankommer til Allerød senest kl.19.

Max 50 deltagere – BUSTUREN ER KUN FOR MEDLEMMER

Deltagerpris: 475 kr.
Prisen dækker bus, omvisning, frokost og kaffe/te med kage.

Tilmelding senest den 24. august ved udfyldelse af nedenstående skema, via e-mail arr@alleroedkunst.dk eller direkte til Merete Worsøe på tlf. 4817 3748.

Betaling til bank senest 27. august til reg. nr. 2348 konto 8476990204 med angivelse af “Fyn-medl.nr-efternavn”

Betal først når du har modtaget bekræftelse på tilmeldingen fra Merete Worsøe