“For syns skyld” – om billedkunst der får os til at se

Et foredrag af maler, teolog og foredragsholder Jørn Henrik Olsen


Maleri af Jørn Henrik Olsen

Mandag d. 24. januar 2011 kl. 19 på Kirkehavegård
Pris: 75 kr. for medlemmer, 90 kr. for ikke-medlemmer i følge med et medlem.
Tilmelding senest den. 9. januar på nedenstående skema eller via e-mail arr@alleroedkunst.dk. Tilmelding kan også ske direkte til Kitta Ponsaing telefon 4818 8806
Betaling ved indgangen


Maleri af Jørn Henrik Olsen

Jørn Henrik Olsen er en engageret foredragsholder, der kender kunstens opgaver og muligheder. Til daglig er han fakultetsleder i Århus.

Med humor og fantasi – og med masser af eksempler – vil foredragsholderen fortælle og vise, hvor langt vi kan komme ind et menneskeliv ved kunstens hjælp. Kunsten spænder hele livet ud fra det mest glædesfyldte og livsbekræftende til den barskeste råhed og usselhed.

Kunstnerens måde er synets gåde, er det blevet sagt. Som oftest bruger kunstneren også ord, men vedkommende har sin styrke i at se og udtrykker sig bedst gennem værkerne. Kunstneren kæmper med farverne, penslerne, lærredet …, kæmper sig frem mod et indhold i udtrykket. Erfaring kommer før forklaring. Det sete kommer før de fine ord og begreber. Derfor er det egentlig også et underligt paradoks at give forklaringer på noget, der skal ses eller opleves. Værkerne er til for syns skyld.

Et billede er mere end ti tusind ord, siger et kinesisk ordsprog. Billeder får os tit til at se nye ting. De bevæger os, fordi de kommer skævt ind på os. Vi ramler sammen med kunsten lige fluks ind i det liv og den verden, som vi alle kender og måske endda kæmper med.

Jørn Henrik Olsen er en engageret foredragsholder, der kender kunstens opgaver og muligheder. Til daglig er han fakultetsleder i Århus.

Læs mere om Jørn Henrik Olsen HER