Bustur den 5. september 2010

Der er ikke flere pladser på busturen !

Årets bustur starter kl. 08:30 fra parkeringspladsen ved Centerhallen, Lilledal.
Vi forventer at være tilbage igen senest kl. 19:00.

Vi krydser Øresund og lander i Helsingborg, hvor vi besøger ægteparret kunstneren og designeren Gunilla Andrén, og hendes mand sølvsmed Göran Aulin. Kunstnerparret bor i et hyggeligt byhus med have, og ud over at være maler og keramiker, designer Gunilla de sølv-smykker, som hendes mand fremstiller. (www.vinkelform.se)

Herefter tager vi til havnefronten i Helsingborg, hvor vil vi se naivisten Per Olof Olssons mange herlige og muntre billeder af hverdagslivet. (www.ateljenaiv.com)

Turen går videre til Wallåkra Stenkärlsfabrik fra 1864, en historisk arbejdsplads. Alt drejes i hånden, og brændes og saltglaseres i den store rundovn. (www.wallakra.com)

Inden omvisningen bliver der serveret et varmt måltid i stedets restaurant (Krog), som er indrettet i det gamle magasin. Der bliver også lejlighed til at se de grønne omgivelser og at besøge butikken, der blandt andet sælger stentøj og krydderurter.

Vi kører nu nordpå i Skåne til Mjöhult for at besøge Jennifer Rahfeldt, en fabulerende farverig kunstner, der maler og fremstiller underfundige skulpturer i forskellige materialer. (www.jenniferrahfeldt.com).

Vi runder af med en kop te eller kaffe med hjemmebagt kage i Flickorna Lundgren’s kaffestue, der ligger idet lille fiskeleje Skäret. (www.fl-lundgren.se)

Det oprindelige hus er fra 1732, og i 1938 startede fire søstre en kaffestue, der gennem generationerne er blevet udvidet og blevet en attraktion. Vi slutter turen og kører langs kysten mod Helsingborg og ankommer i Allerød ca. kl. 19.

Tilmelding og betaling senest onsdag den 25. august 2010.

Pris: 400 kroner for medlemmer, 450 kroner for ikke-medlemmer.

NB! Max 50 deltagere.

Ikke medlemmer kan kun deltage i følgeskab med et medlem.

Prisen dækker bus, omvisning, middag excl. drikkevarer samt eftermiddagste/kaffe med kage.

Tilmelding og betaling senest onsdag den 25. august ved udfyldelse af tilmeldingsblanket nedenfor. Tilmelding kan også ske via e-mail til arr@alleroedkunst.dk

Betaling til bank reg. nr. 2348 konto 8476 990 204 med angivelse af: BUS-efternavn-medl.nr.
Kontant betaling kan også ske direkte til Kirsten Kjær Sørensen.