Bustur den 7. september 2008

Årets bustur starter kl. 09:00 fra parkeringspladsen ved Centerhallen, Lilledal.
Vi forventer at være tilbage igen senest kl. 18:00.

Første besøg gælder Galleri Badevej, som er nyind-rettet i en tidligere fabriksbygning i Helsingør på initiativ af Erik Nielsen (www.galleribadevej.dk). Her er der faste udstillere i nogle af rummene og ellers skiftende udstillinger af forskellige spændende kunstnere. Når vi ankommer, er det den stærkt koloristiske kunstner Tobias Gins-borg, der er på tapetet. (www.tobiasginsborg.com)

Fra Galleri Badevej kører vi til Kronborg, hvor vi skal besøge borgens gamle fæstningsværk Kronværket, der i dag huser Kronborg Gallerierne, (kronborggallerierne.dk), som består af ca. 10 selvstændige gallerier. Kunstnerne har hver i sær indrettet deres atelier og værksted, i de smukke omgivelser, og vi skal besøge de fleste af dem.

Efter at have besøgt de mange kunstnere, spadserer vi til Café Kronen, hvor vi har bestilt en dejlig buffet.

Herefter bringer bussen os til Hornbæk og til kunstnerparret Else Secher og Gert Kisum (www.kisum-secher.dk). Vi kan her møde Sechers nisser, hendes mytologiske figurer og brugskunst. Kisum vil fortælle om sit arbejde med glasurer og brændings-teknikker i keramikken, som ofte tager udgangspunkt i den nordiske mytologi.

Af pladshensyn deler vi os i 2 hold, og mens det ene hold er hos Kisum / Secher besøger det andet hold maleren Gunni Engelstoft, som bor i nærheden med atelier og sin smukke have. Gunni Engelstoft er en spændende koloristisk landskabs- og portrætmaler som arbejder i olie, kridt og akvarel

Næste stop er Rudolph Tegners Museum (www.rudolphtegner.dk), som er blevet nyrestaureret og en flot oplevelse. Vi får en guided rundvisning i museet, og også mulighed for at besøge den flotte skulpturpark. Rudolph Tegner var især inspireret af den antikke kultur, men i Paris stiftede han også bekendtskab med symbolismen og art nouveau’ens svungne former. Efter en tur til Italien blev han betaget af Michelangelos manierede og kraftigt udtryksfulde skulpturer. Museet er realiseret af Rudolph Tegner selv.

Dagen afsluttes på Ramløse Mølle. Her indtager vi eftermiddagskaffe/te kage og hjemmebagte boller lavet af mel, der er malet på møllen. Der vil blive adgang til møllen samt nogle gamle værksteder bl.a. bødker og skomager.