Udstiling med Sys Svinding og Jens Nomand

Fredag den 11. januar til søndag den 27. januar 2019 på Kirkehavegaard

Fernisering: Fredag den 11. januar 2019 kl. 19 – 20:30
Åbningstider:
Torsdage og fredage kl. 15 – 17 samt lørdage og søndage kl. 14 – 17
Entre: Gratis

Sys Svinding (omtale ved Eva Botofte, cand. mag. i kunsthistorie)
Sys Svinding møder stenen med poetisk nysgerrighed og den klassiske billedhuggers præcision, hvilket medfører en sjælden klarhed i form og betydning.
Sys Svindings værker er præget af en stor bevidsthed om kultur- og kunsthistorien, både som begrænsning og som afsæt for egen tolkning af stenens muligheder. Med de formelle og indholdsmæssige referencer til billedhuggertraditionen og vores kulturhistorie, er det et bevidst valg for kunstneren at beskæftige sig med temaer og motiver, som netop på grund af det abstrakte udtryk er ur- og fællesmenneskelige. Sys Svinding forvalter en skulpturel arv, der forener det fortidige og det moderne, og som i høj grad handler om, hvordan man kan iklæde den idé og essens, der gemmer sig bag de forskellige motiver, en passende kunstnerisk form.
Sys Svindings arbejde kan fremfor alt identificeres med den nordiske granit og diabas, hvis rigdom på skulpturelle muligheder hun afsøger på stadig nye måder og altid i et samspil mellem materialet og den kunstneriske form, mellem den perfekte stilisering og det personlige sprog. Med sine skulpturer konkretiserer og præciserer hun form, tilfører den en varig status, der rækker ud over øjeblikket og langt ind i fremtiden. Som beskuer må man lære at omgås den reducerede gestus og stilhed, som skulpturerne udstråler som en kontrast til hverdagens visuelle larm. De er skønhed og klassiske harmonier, der svinger mellem det abstrakte og det symbolske. For Sys Svinding er det en dobbelt og komparativ måde at se og erfare verden på.
SE MERE PÅ SYS SVINDINGS HJEMMESIDE

Jens Nomand
Jens Nomand Nielsen (f. 1937) er landskabsmaler og udstiller ved denne lejlighed en række nye oliebilleder hovedsagelig med motiver fra Danmark. Han har malet intensivt de seneste ca. 20 år, men har, med en baggrund som arkitekt, altid beskæftiget sig med tegning, æstetik, former og farver.
Han har tidligere i en længere årrække modtaget undervisning af den anerkendte maler Mable Rose, som også underviser Dronningen.
Jens Nomand Nielsen henter inspiration til sine billeder på mange rejser, hvor især Spanien de senere år er et foretrukket rejsemål, i den kolde og mørke tid på året. Om sommeren foretrækker han rejser rundt herhjemme, hvor han nyder vores skønne natur, som inspirerer til hans malerier, som efterfølgende skabes i hans atelier på Kunstværkstedet Margarinen i Nærum.
SE MERE PÅ JENS NOMANDS HJEMMESIDE