Susse Hartung og Ginette Wien

Fredag den 12. februar til søndag den 28. februar 2021 på Kirkehavegaard

Fernisering: Fredag den 12 . februar 2021 kl. 19 – 20:30
Åbningstider:
Torsdage og fredage kl. 15 – 17 samt lørdage og søndage kl. 14 – 17
Entre: Gratis

 

Susse Hartung motiverne i oliemalerierne  er dyr og mennesker, malet med et skarpt og sjovt slag. Dyrene placeres i forvrængede situationer, undertiden blandt mennesker ofte i byer, som om de har invaderet byen – måske i en surrealistisk scene som en kommentar til klimaændringer og menneskeskabte miljøproblemer. Suse Hartung har siden 1993 deltaget i adskillige kunstudstillinger, og er uddannet tekstildesigner fra Danmarks Designskole med eget firma; suse har tung. Hun er kendt for sit design af T- shirts, kjoler, tørklæder, frakker og regnfrakker. Ved siden af designvirksomheden laver hun malerier, hvor hun blander forskellige medier, som i hendes design, hvor der både anvendes tekstiltryk og maleri,. Malerierne er motiver af dyr og mennesker i en skarp og sjov streg. Dyrene er anbragt i skæve situationer ofte sammen med mennesker i landskaber og bybilleder. Mennesker og dyr portrætteres i en naturlig samklang som et udsnit af en surrealistisk hverdag. Suse Hartungs katte haner, frøer og andre dyr gøres levende, så de nærmest træder ud af billedet. Med tryk direkte på lærredet som baggrund eller trykfragmenter af biler, eller blomster i billedet får malerierne en ekstra dimension og en ny integritet.

Kunstrens hjemmeside

Ginette Wien arbejder med udsmykning, keramiske skulpturer, collager og undervisning.

En rejse til Kina har inspireret til næsten udelukkende at arbejde med fabeldyr. Det er fabelagtige, humoristiske stentøjsarbejder. En studietur til Kina i 1994, gav ide og inspiration til at arbejdet med fabeldyr. Siden da har Ginette udviklet sin helt egen verden, befolket af de mest fantasifulde skabninger.
Man kan kun blive i godt humør, når man møder hendes dyr.
Giunette fortæller: “Sædvanligvis kommer mine ideer helt spontant, jeg lader mig simpelthen inspirere af billedet/lerfiguren selv undervejs i processen. På den måde kan jeg hele tiden overraske mig selv, og løber aldrig tør for ideer. Af og til ser jeg på børnebogstegninger, mikroorganismer, bømetegninger, andre kunstneres fabuleringer, eller bare på dyr.
Mangfoldigheden er fascinerende, det er som om man ikke kan forestille sig et væsen, der er for specielt til at kunne eksistere.
Oprindeligt ville jeg gerne have, at mine dyr skulle være farlige. Det har jeg droppet det er simpelthen ikke mig, de bliver uvægerligt sjove, og jeg har overgivet mig til dem – det er dem, der bestemmer”.
 

 

 

 

 

Kunstnerens hjemmeside