Efterårs udstilling med CIRRUS – Kunstnergruppen

Lørdag den 10. oktober til søndag den 25. oktober 2020 på Kirkehavegaard

Fernisering:
Lørdag den 10. oktober kl 15-17
Åbningstider:
Hverdage 13-17, mandage lukket, lørdage og søndage 13-17
Entre: Voksne 20 kr, medlemmer af Allerød Kunstforening og børn gratis adgang

Kunstnergruppen Cirrus udstiller

Moderne Afrikansk kunst er passioneret lidenskab, humor, styrke og mangfoldighed.
På en rejse til Ghana for 7 år siden blev vi fascinerede af den moderne Afrikanske kunst. Derfor åbnede vi Galleri My Trunk. Vores udstilling omfatter et bredt udvalg af malerier og skulpturer fra det afrikanske kontinent. Alle vores kunstnere repræsenterer eliten inden for afrikansk kunst.
De store kunstmetropoler, New York, Paris og London har længe haft blikket rettet mod dette kontinents kunstscene, og for et dansk publikum er det en ny og forfriskende oplevelse.

Præsentation af kunstnerne

Lateef Olajumoke Er født 1982 i Lagos og er meget hurtigt kommet helt til top på den nigerianske kunstscene. Han har altid haft en stærk passion for kunst lige fra sin tidlige barndom, og udtrykker sit talent i forskellige medier.
Lateef studerede på Lagos State Polytechnic, hvor han dimitteret med udmærkelse. Efter sin eksamen, har Olajumoke fra sit atelier i Lagos utrætteligt og ihærdigt eksperimenteret og udviklet nye stilarter og teknikker. Han startede professionelt i 2010, hvor han blev kåret som nummer 2 i en nigerianske kunst konkurrence. Han er alsidig i brug af forskellige medier såsom pen, Akryl, og olie. Hans arbejder med temaer som kærlighed, uddannelse og samfundsmæssige spørgsmål. Citat “Min kreative proces involverer en kombination af tanke baseret planlægning og jeg skaber værker med mine hænder og værktøjer på en intuitiv måde”.

Kofi Agorsor Født Akatsi, Ghana, 1970 og bor i Accra, Ghana. Han startede med at studerede arkitektur men to år inde i hans studier konkluderede han, at kunsten var hans passion.
Han afsluttede sine studier i Kunst i 1993 på Accra Ankles College of Art.
Agorsor anvender et væld af levende farver, og afspejler dagligdagen for mennesker i det moderne Ghana, ofte på en optimistisk og humoristisk måde. Hans arbejde har været udstillet i hele det afrikanske kontinent især Vestafrika: i Benin, Niger, Nigeria, Togo og også Zambia og er blevet vist i forskellige internationale solo og gruppeudstillinger i Schweiz, England, Singapore, Italien, Tyskland m.m.
Agorsor er også en dygtig jazzmusiker.

Emmanuel Ekong Ekefrey Født i 1952 i Akwa Ibom staten, i det østlige Nigeria, tilhørende den etniske gruppe Ibibio. Ibibio folket har deres egen musik, dans og sprog, og Ekefreys malerier afspejler deres liv såvel som den gigantiske Lagos metropol, hvor han bor. Han maler med humor, urbane maskerader, scener fra hverdagslivet som afspejler mødet mellem forskellige menneskeskæbner. Hans værker er et virvar af former, figurer, linjer og farver, der skaber et indtryk af ekstraordinær dynamik.
Ekefrey har sin egen stil. Hans værker skal ses globalt som et kunststykke der visuelt lader mennesket blive en del af hans malerier. Ekefrey er en selvlært kunstner og hans far var en berømt billedskærer. Et af de mest slående kendetegn ved Ekefreys malerier er brugen af store og mellemstore lærreder i ustrakt tilstand. Hans kunstneriske stil minder om mexicanske væg-malerier. Ekefrey tegner først sine figurer på lærredet, så maler han dem, ved hjælp industrielle pigmenter, eller nyligt, ved hjælp af olie maling. Han er en af Nigerias mest anerkendte kunstnere, og har tillige med stor succes udstillet i de store kunstcentre i både Afrika, USA og Europa.

Lanre Boraimoh blev født i Osogbo, Osun i Nigeria. Han blev trænet af sine dygtige forældre og dimitterede med en grad i Business Administration fra AMBROS Ali University og Osun Polytechnic, i 2005 henholdsvis. Begge hans forældre, Chief Jimoh Buraimoh og Mrs. Alake Buraimoh, er samtidskunstnere og anerkendte blandt nigerianske kunstnere og i udlandet.
Lanre eksperimenterer med traditionelle glasperler og giver beskueren en spændende oplevelse. Han startede sin kariere med under oplæring af sine forældre og yoruba samfundet. Hans perle og maleteknikker skildrer Yoruba symboler og temaet for hans værker afspejler Yoruba’s traditionelle tro, kærlighed, underholdning, og sammenhold.

I dag er Lanre Buraimoh’s kunst en af de mest alsidige versioner indenfor denne kunstform. Hans smukke og farverige perlemalerier er udstillet i Nigeria, London, Canada og USA. Hans arbejde har vundet internationale priser og anerkendelse fra American Art Award, Sky Forest California, Coastal League Museum i Californien, American Art Award California, Lys,tid og rum Gallery i Florida og People Upstream Gallery Omaha, Nebraska. Ud over at skabe kunst, har han gennemført kunstværksteder for børn og voksne i forskellige aldre, både hjemme og i udlandet. Lanre er kendt for sin originalitet, enkelhed og lyse farver i skinnende glasperler.

Larry Otoo Født i Accra, Ghana i 1956 og er en af de mest berømte kunstmalere i Ghana i dag. Larry Otoo betegner til sig selv som en “nutidig traditionalist”, hans inspiration kommer fra almindelige ghaneseres hverdag.
Hans levende, abstrakte malerier i olie og akryl fanger rytmen og beatet fra dagligdagen. Han maler, siger han, “for at optage og bevare vores traditioner visuelt.”
Otoo har en kandidatgrad i afrikansk kunst og Litteraturvidenskab fra Kwame Nkrumah-universitetet for videnskab og teknologi. Han har skabt kunst siden han var barn, hvor han ofte blev skældt ud for at tegne med trækul på væggene. Otoo har holdt udstillinger Afrika, Europa og USA. Hans malerier dekorerer Ghanas præsidentsuite og Ghanas ambassade i Washington, DC.

SE MERE PÅ MY TRUNKS HJEMMESIDE